Miten liikunnalliset videopelit vaikuttavat lapsen liikuntakasvatukseen?

Tieteellisen viestinnän tehtävät: Mikä tutkimus olisi tärkeää tehdä tieteenalallani? – Samppa

 

Miten liikunnalliset videopelit vaikuttavat lapsen liikuntakasvatukseen?

Minusta olisi kiinnostavaa tietää kuinka tekniikka voi auttaa lapsen liikuntakasvatuksessa. Nykyään lapsilla on paljon erilaisia konsoleita ja liikuntaa tapahtuu myös niiden kautta. Miten erilaiset liikuntavideopelit voidaan hyödyntää lasten liikuntakasvatuksessa ja saataisiinko sitä kautta nykyään niin paljon puhuttu päivittäinen liikuntatarve käytettyä hyväksi? Näitä pelejä pystyy pelaamaan onlinessa, eli myös netin kautta, eli pelejä voi pelata lähes kenen tahansa kanssa ja näin ollen milloin tahansa, jotakin vastaan.

Fyysiset ja motoriset tekijät

Liikuntaominaisuuksista pitäisi nostaa ensimmäisenä esille perustaidot, kuinka pelit niitä kehittävät. Kehittävätkö pelit tasapainoa, liikkumis- tai käsittelytaitoja ja kuinka nämä kehitettävät taidot ovat sovellettavissa todellisuuteen. Esimerkiksi, kuinka lähellä on pelissä tapahtuva tennislyönti on oikeaa tennislyöntiä, onko taito siirrettävissä pelistä todellisuuteen? Voiko pelin kautta opitut taidot olla esteenä perustaitojen oppimiselle vai tukea niiden oppimista? Tärkeäksi tuleekin kysymys, minkä tyyppiset pelit ovat perustaitoja tukevia, eikä niiden oppimista hidastavia.

Sosiaalinen vuorovaikutus

Tutkimuksessa pitäisi kuitenkin tulla myös ilmi, miten nämä pelit vaikuttavat sosialisuuteen ja sosialisatioitumiseen. Peleissä sosialinen vuorovaikutus voi olla vääränlaista ja aiheuttaa erimielisyyksiä, koska niissä yleensä on kyse toisen kanssa kamppailusta ja koska kanssapelaajaa ei fyysisesti kohdata voi häviäminen olla vaikeampaa. Onko siis niissä tapahtuva sosiaalinen vuorovaikutus hyvää vai huonoa? Kuinka tuoda reilun pelin henki esille näissä peleissä?

Miksi valitsin kyseisen aiheen?

Oma liikunnallinen tausta vaikuttaa valitsemaani aiheeseen. Lisäksi mielestäni ollaan vääjäämättä menossa kohti yhteiskuntaa, missä teknologia tulee vaikuttamaan liikuntakasvatukseen ja minusta olisi tärkeää sitä ennen tutkia mitä tarjoamme omille lapsillemme. En haluaisi, että oma lapseni on mestarigolffari omassa olohuoneessaan, mutta ei osaa pitää oikeaa golfmailaa edes oikein päin kädessä, jos sellaisen näkee. Teknologia tulee liittymään enemmän lasten liikuntaa koko ajan, mutta kuinka näistä kokemuksista saataisiin mahdollisimman positiivisia ja todenmukaisia. Niistä pitää olla apua lapsen kehitykselle, ei haittaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: