Käsinukke ”talvinen prinsessa” tai ”morsian”

Teko-ohjeet

Tässä minun omasta päästä kehitelty käsinukke. Myös ensimmäinen itse tehty nukke. Voisi olla viisaampiakin tekotapoja esim. keppinukke vaahtomuovipäällä voisi olla kivemmin liikkuva.

Tarvikkeet: 1 polvisukka, vaahtomuovin kappale, valkoista ja punaista ompelulankaa, ohut ompeluneula, 2 pientä puuhelmeä, 2 isoa puuhelmeä, mustaa huopaa, mustaa villalankaa, valkoista askartelu ”piipun rassia”, kultaliimaa, kankaita ja tylliä

1. Laita vaahtomuovin pala sukan sisään, nenän kohdalle pienempi pala vaahtomuovia sukan sisään

2. Aloita kasvojen muotoilu nenästä ompelemalla nenä pienillä pistoilla sukkapäähän kiinni. Poskia voi muotoilla myös enemmän, mutta tässä on tehty vain hymykuopat yhdellä pistolla kumpaankin poskeen. Ompele suu punaisella langalla toistamalla pistoa samaan kohtaan useamman kerran. Silmäkuopat on myös tehty yhdellä pistolla. Kiristämällä lankaa saat kasvoihin muotoa kun jokin osaa painuu vaahtomuovin sisään. Ompele silmiksi vaikka puuhelmet ja nekin kiristetään kuoppiinsa.

3. Solmi sukan varsi sopivan tiukalle niin saat muotoiltua leuan.

4. Leikkaa pään takaosan peittävä musta huopapala ja ompele se kiinni jättäen alareunan auki. Näin syntyy tasku, jonne voi työntää sormen kun nukkea käyttää.

5. Tee hiukset ompelemalla kellotupsuja rinnakkain päälakeen kiinni. Tässä ei ole leikattu tupsun päitä auki, mutta esim peikolle voi tehdä pystyn etutukan leikkaamalla tupsun pää auki sekä ylhäältä että alhaalta.

6. Vaatteet on ommeltu tekemällä ompelukoneella satiinista käsinuken perusvartalo, jossa myös nuken kädet ovat. Suuret vaaleat puuhelmet käden päissä. Perusvartalon päälle on tehty tylli, silkki hameosa ja pitsi yläosa liivimekko maisesti. Ommeltu vain olkapäästä perusvartaloon kiinni.

7. Kiinnitä pää ompelemalla käsin mekon kaulus pään takaosan huovan reunaan ja pään etuosa mekon kaula-aukkoon. Tälle nukelle laitettu vielä askartelu höyhen kaulus.

8. Taivuttele rassista kruunu ja ompele käsin päähän kiinni. Koristele halutessasi kultaliimalla.

9. Punaiset posket on tehty punaisella kuivaliidulla.

Kaarina

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Käsinukke ”talvinen prinsessa” tai ”morsian”

  1. jvanhata sanoo:

    Kiitos Kaarina! Aivan mahtavaa kun jaoit tämän! 🙂

  2. liryhane sanoo:

    Onpa ihana nukke, pitäiskö tuon tyylistä yrittää itekkin askarrella 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: