Eskarijumppa – Pienen pieni poika

Tavoitteet: ongelmanratkaisu, hoksaaminen, oivaltaminen, rakentaminen, yhteistyö, kehontuntemus ja kirjaimet.
Kesto: 45min
Välineet: Monipuoliset välineet radan tekoon. Pallot.

Opetus: Toisen huomioiminen – ystävyyden perusta

– S

Olipa kerran pienen pieni poika, joka ei juuri pitänyt siitä kun oli niin pieni. Pojalla oli pienet ruskeat silmät ja pieni nenä, mutta hänellä ei ollut ollenkaan kavereita. Hän tunsi itsensä mitättömäksi muiden rinnalla. ”Eivät muut isot lapset halua tälläisen pienen pojat kanssa leikkiä.”, poika ajatteli.

Pieni poika oli aivan yksin. Hän lähti kotoaan kävelylle. Pitkän aikaa käveltyään hän oli päässyt pellon laidalle. Pieni poika mietti, että tuolla hän saisi olla aivan rauhassa, aivan yksin. Poika käveli keskelle peltoa ja istahti alas. Yhtäkkiä maasta nousi pieni sopuli, joka kysyi pojalta apua. Sopuli sanoi, että hänen lapsensa eivät uskalla tulla pimeään onkaloon, joissa he olisivat turvassa pedoilta. Voisiko poika auttaa häntä, tekemällä heille harjoitteluradan.

Radan teko ja kokeilu

Sopuli kiitti pientä poikaa, sillä nyt lapset uskalsivat tulla luolaan ja olisivat turvassa pedoilta. Sopuli meni heti näyttämään poikasilleen tekemäänsä koloa ja he katosivat maan uumeniin.

Pienen pojan huulilla vilahti pienen pieni hymy, mutta hän tunsi itsensä vieläkin aivan mitättömäksi.

Pienen pieni poika istui jälleen aivan yksin keskellä peltoa. Pian paikalle lennähti pitkänokkainen kuovi, itku silmässään. Pieni poika kysyi, ”Mitä sinä täällä häiritset minua?”. Kuovi sanoi olevansa äiti, ja sanoi nähneensä kuinka pieni poika oli selvittänyt nokkelasti pienen sopulin ongelman ja kysyi voisiko poika vuorostaan auttaa häntä ongelmassaan. Hän sanoi, että jonkun pitäisi opettaa hänelle jokin lintuaiheinen leikki. Voisiko poika keksiä hänelle leikin?

Leikin keksiminen (jos ei keksitä niin pesänryöstö) ja leikkiminen

Äiti kuovi nyökkäsi tyytyväisenä pitkää nokkaansa ja sanoi pojalle. Sinä olet oikea nero! Kiitos mielettömän paljon, olet ollut suureksi avuksi! Äiti kuovi levitti siipensä ja lennähti lentoon.

Pienen pojan huulille piirtyi väkisinkin hymy, jota hän ei enää onnistunut pyyhkimään pois, vaikka kuinka olisi halunnut. Pieni poika istahti jälleen alas, mutta juuri kun hän oli istahtanut alas, lensi paikalle pöllö. Poika huudahti ”Viisas veli pöllö! Oletko se sinä?” Pöllö näytti surkeaa naamaansa ja sanoi, että ”Olisinkin”. Veli pöllö kertoi, että hänellä on kaksi suurta ongelmaa ”En osaa aakkosia, enkä millään muista eri eläimien nimiä. Kun jossain kävelee karhu, saatan huudahtaa koira ja silloinhan kaikki ystävät nauravat kustannuksellani. Voisitko auttaa minua?” Pöllö kysyi pojalta. Poika kehitti silloin nopeasti päässään hippaleikin, joka menee seuraavasti:

–          Eläinhippa

 • Samppa toimii hippana ja yrittää ottaa muita kiinni.
  • Hipan saadessa jonkun kiinni tulee hänen sanoa jokin eläin kiinniotetulle
  • Kiinnijääneen tulee muodostaa omalla keholla sen eläimen etukirjain, jota esittää
   • Kiinnijääneen voi pelastaa siten, että pelastaja matkii jotain sillä kirjaimella alkavaa eläintä
   • Esimerkki. Hippa saa kiinni lapsen ja sanoo hänelle Elefantti. Kiinnijäänyt menee lattialle istumaan ja muodostaa vartalollaan E-kirjaimen. Pelastaja tulee kiinnijääneen vierelle ja leikkii Etanaa, jolloin kiinnijäänyt pelastuu

Pöllö kiitti poikaa ja sanoi. ”Nyt minä muistan eläimet ja kirjaimetkin muistan jo paljon paremmin. Kiitos pieni poika, olet oikea nero!” pöllö lennähti lentoon ja pojan oli pakko hymyillä.

Poika tiesi nyt, että koko ei ratkaise mitään. On paljon tärkeämpää olla mukava ja auttaa kaveria mäessä. Nyt poika nousi ylös ja käveli pois pellolta. Hän käveli suoraan lähimpään puistoon, jossa hän näki kolme poikaa istumassa hiekkalaatikon reunalla harmissaan. Pieni poika kysyi ”Miksi olette noin tylsistyneen näköisiä?” Pojat selittivät, että heidän pallonsa oli jäänyt leikkimökin katolle, eivätkä he voi leikkiä enää pallolla. Pieni poika sanoi, että tulkaapa tänne, haetaan se pois. Pojat katsoivat toisiaan ihmeissään, mutta tulivat pojan kanssa leikkimökin viereen. Poika sanoi ”Tehdään näin…”

Meidän pitää muodostaa neljän hengen joukkue ja joukkueena tehdä mahdollisimman korkea pyramidi.

Pojat kiittivät pientä poikaa ja kutsuivat hänet mukaan pelaamaan käsipalloa.

Käsipalloa loppuaika

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: