Pienen pieni poika ja magneetin voima

Tarina, jonka avulla tarkoitus tutustua magneetteihin. Tehty luonnontieteiden kurssille jouluna 2013.

Olipa kerran pienen pieni poika, jolla oli kolme hyvää ystävää. Pienen pieni poika oli hämmästyttänyt ystävänsä jo useaan kertaan nokkeluudellaan. Tämänpä vuoksi hänen ystävillään oli tapana yrittää tehdä tehtäviä, joiden avulla he koettelivat pienen pienen pojan taitoja.

Pienen pieni pojan ystävät veivät pojan koululuokkaan tutkimaan esineiden erilaisia ominaisuuksia. Tänään he halusivat testata pojan taitoja liittyen MAGNEETTEIHIN.

Pojat saapuivat luokkatilaan ja ensimmäinen ystävistä antoi pojalle saavillisen tavaroita. Hän sanoi pienen pienelle pojalle ”Etpä tiedä mitkä näistä esineistä ovat magneettisia?” pienen pienen pojan ystävä jatkoi vielä ”Lisäksi sinun pitää nostaa magneettiset tavarat koskematta niihin”. Pienen pieni poika sanoi, että se on helppoa, kun otetaan vain tästä saavista kiinni ja heitetään kaikki vain ylös. Ystävä vastasi ”et saa myöskään koskea saaviin” ja iski silmää pienelle ystävälleen.

Pienen pieni poika oli ihmeissään, kuinka tavaroita voidaan nostaa koskematta niihin.

–          Tehtävän suorittaminen

–          Kysymyksiä lapsille

Pienen pienen pojan ystävät olivat ihmeissään. Kuinka hän pystyi selvittämään tämän tehtävän? Pienen pieni poika selitti ystävilleen, että magneetti tarttuu metallisiin esineisiin, jonka vuoksi hän pystyi nostamaan ne magneetin avulla.

Seuraava ystävä hymyili pojalle ja sanoi, että minäpä olenkin keksinyt tehtävän, jota et pysty suorittamaan. Seuraava poika sanoi pienen pienelle pojalle, että et pysty liikuttamaan tätä autoa magneetin avulla, siten ettei magneetti vahingossakaan kosketa autoa. Pienen pieni poika sanoi, että ”onhan se mahdollista, kun tälleen varovasti pitää hivuttaa magneettia tässä edessä.” Ystävä sanoi pienelle pojalle, että ”Mutta yritäppä tehdä se siten, että auto ei näe magneettia” ja vinkkasi silmää pienelle ystävälleen.

Pienen pieni poika oli ihmeissään. Kuinka ihmeessä voin siirtää autoa magneetilla, siten ettei auto näe magneettia?

–          Tehtävän suorittaminen

–          Kysymyksiä lapsille

Pienen pienen pojan ystävät olivat ihmeissään. Kuinka hän pystyi selvittämään tämän tehtävän? Pienen pieni poika selitti ystävilleen, että magneetti pystyy läpäisemään ohuita esineitä ja hymyili. Seuraavaksi kolmas ystävä asteli pienen ystävänsä luokse ja sanoi. 2Etpä pysty saamaan magneettia toimimaan päinvastaisella tavalla”. Pienen pieni poika nosti kolmakarvojaan ja kysyi mitä hänen ystävänsä oikein tarkoittaa. Hänen ystävänsä tarkensi ”Sinun pitää saada tämä esine menemään kauemmas magneetista” ja hymyili. Pienen pieni poika sanoi, että se on helppoa. Laitan vain magneetin taskuun ja puhallan tuon esineen kauemmas. Pienen pienen pojan ystävä sanoi, että ”Sinun pitää käyttää magneettia, saadaksesi esine kauemmas” ja vinkkasi silmää.

Pienen pieni poika oli ihmeissään. Kuinka ihmeessä voin saada esineen kauemmas magneetista?

–          Tehtävän suorittaminen

–          Kysymyksiä lapsille

Pienen pienen pojan ystävät olivat ihmeissään. Kuinka hän pystyi selvittämään tämän tehtävän? Pienen pieni poika selitti ystävilleen, että kun on kaksi magneettia, niin tietyssä asennossa ne vetävät toisia puoleensa ja tietyssä ne pyrkivät karkaamaan toisiltaan. Hänen ystävänsä katsoivat pientä nokkelaa ystäväänsä suu auki. Pienen pieni poika oli selvittänyt kaikki hänelle suunnatut tehtävät. Pienen pieni poika sanoi, ”Nyt kun olette tehneet minulle tehtäviä, niin minä teen vuorostaan tehtävän teille. Tässä on teille korkki, neula ja lasi vettä. Tehkää minulle kompassi!”.

–          Tehtävän suorittaminen

–          Kysymyksiä lapsille

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: